Διατροφή & Νέα

/
Διατροφή & Νέα
Τα μυστικά της μαλακιάς φέτας

Τι την κάνει μαλακιά; Πόσο χρόνο διατηρείται; Με τι ταιριάζει; Eχει σίγουρα πιο ήπια γεύση από τη σκληρή, είναι πιο βουτυράτη, ελαφρώς πιο κίτρινη και περισσότερο απλώνεται παρά κόβεται. Η μαλακιά φέτα κατέχει πολύ μικρό μερίδιο στην ελληνική αγορά, κυμαίνεται περίπου στο 10%. Η σκληρή φέτα, με την πιο όξινη…

Πλήρες ή ελαφρύ γάλα;

Οι σύγχρονες διατροφικές οδηγίες που συνιστούν μείωση της πρόσληψης θερμίδων και λιπαρών, δημιούργησε την ανάγκη ύπαρξης light γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο όρος ‘light’ ή ‘lite’ δηλώνει ότι το προϊόν είναι μειωμένων θερμίδων. Στο προϊόν αυτό κάποια από τις θρεπτικές του ουσίες έχει μειωθεί κατά 30% τουλάχιστον. Πρακτικά οι ουσίες που μειώνονται…

Χρήσιμα στοιχεία για το κακάο

Τι δείχνουν οι μελέτες; Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες αναδεικνύουν τη συμβολή των φλαβονοειδών στην πρόληψη εμφάνισης ασθενειών όπως καρδιαγγειακά προβλήματα (εγκεφαλικά επεισόδια, στεφανιαία νόσος), κακοήθη νεοπλάσματα (καρκίνο), σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και τη σύνδεσή τους με την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας (μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης άνοιας), αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αντιοξειδωτικά οφέλη για την…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.